Eva Åkerström är ridskolechef. Hon menar att det hade varit jättesvårt att bedriva verksamheten utan kommunens pengar. Foto: SVT

Hästfoder dubbelt så dyrt efter torkan

Uppdaterad
Publicerad

Betet brändes bort av hettan och hästarna magrade under sommaren. Nu är mycket av det hästfoder som säljs dubbelt så dyrt. Falkenbergsortens ryttarförening hade haft svårt att fortsätta om inte kommunen stöttat ekonomiskt.

Falkenbergsortens ryttarförening har efter sommarens torka blivit tvungna att köpa hö och halm för dubbla priset. Det är kännbara ekonomiska konsekvenser, som kan innebära att man i framtiden måste höja priserna för ridskolelever och de som har stallplats. Än så länge fungerar det, eftersom man fick stöd av Falkenbergs kommun.

– De har stöttat med ungefär 220 000 kronor. Det hade varit jättesvårt att bedriva verksamheten, det betyder allt, säger Eva Åkerström, ridskolechef på Falkenbergsortens ryttarförening.

I klippet kan du se och höra Eva Åkerström berätta om de ökade kostnaderna och vad det kan få för konsekvenser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.