2018 representeras Superettan av tre halländska lag. Varberg, Falkenberg och Halmstad. Foto: TT

HBK:s premiär i Superettan skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

För Halmstads BK:s del får premiären i Superettan vänta lite. Till följd av snöfallet är Örjans vall inte spelklar till på lördag.

Premiärmatchen mot Helsingborg skjuts därför upp och det är oklart när matchen kommer spelas.

Vid gårdagen planinspektion godkändes Örjans Vall men kommunen som äger och förvaltar arenan gav nya besked i dag.

Beslut av SvFF

Samtidigt beslutade Svenska fotbollsförbundets styrelse att ge möjlighet för lag i Allsvenskan och Supettan att skjuta upp matcher i de två första omgångarna, om de spelande lagen är överens.

– Anledningen är de extrema väderförhållanden den här årstiden i hela Sverige. Vi är överens med Helsingborg om att skjuta upp matchen, säger Susanne Nilsson, klubbchef i Halmstads BK.

Var det en lättnad för er att ni fick den här chansen?

– Man  vill alltid spela men det är bara att titta ut genom fönstret. Vi får hantera den här situationen efter de förutsättningar som är, säger Susanne Nilsson.

Inget datum fastställt

I nuläget är inget datum fastställt för när matchen mot Helsingborg ska spelas. HBK får förhoppningsvis premiärspela borta mot Degerfors den 7 april.

– Jag vet inte hur det ser ut däruppe. Men mycket kan hända innan dess, säger Susanne Nilsson.

Varbergs BoIS spelar

Trots väderförhållandena har Varbergs BoIS i nuläget inga planer på att ställa in hemmamatchen mot Örgryte.

– Definitivt besked kommer i morgon, men vår plan är otroligt fin. Den är grön och fullt spelduglig. Vår ambition är att spela hemmamatch den tredje april, säger Kujtim Bala, sport- och klubbchef i Varbergs BoIS.

Även Falkenberg tror på spel

Falkenbergs FF spelar borta mot Landskrona BoIS på söndag.

– Vi har inte hört något från Landskrona. Än så länge ligger matchen enligt plan, säger Patrik Lundgren, klubbchef i Falkenbergs FF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.