Foto: TT

HBK släpper anfallaren efter värvningen av Oremo

Uppdaterad
Publicerad

HBK:s anfallare Fredrik Olsson lämnar klubben och återvänder till Jönköping Södra.

– Det har blivit lite trångt i truppen när det gäller anfallare, säger klubbens ordförande Tony Karlsson.

Förra året gjorde Fredrik Olsson 11 mål i Superettan och han var en bidragande orsak till att HBK kunde ta steget upp i Allsvenskan efter lagets dramatiska kval mot Helsingborg. Men nu släpper HBK Olsson till konkurrenten Jönköping Södra – klubben han han spelade för innan han anslöt till Halmstad.

– Vi spelar lite annorlunda sedan Igor tog över och det har blivit lite trångt i truppen när det gäller anfallare, säger Tony Karlsson, ordförande i ett pressmeddelande.

Oremo in – Olsson ut

Att det blivit trångt i truppen beror delvis på att HBK nyligen plockade in den meriterade anfallaren Johan Oremo från Gefle. Man släpper Fredrik Olsson trots att han har ett halvår kvar på kontraktet.

– När Jönköping hörde av sig kände vi att vi inte ville spjärna emot. Fredrik har ett halvår kvar på kontraktet och det är som sagt ökad konkurrens i truppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.