Hjälp ditt barn med språket via Instagram

Publicerad

Kickstarta ditt barns språkinlärning via Instagram. Det är ambitionen med ett projekt som Region Halland driver under sommaren.
– Vi vill ge föräldrarna en puff framåt så att de pratar mer med sina barn, säger projektledaren Maria Ehde Andersson.

Föräldrar lägger två timmar om dagen på sociala medier och sex minuter på att prata med sina barn, enligt Region Halland, som pekar på undersökningar gjorda av SCB. Av den anledningen startade man projektet ”Dela språket”, som är ett konto på Instagram med syftet att hjälpa föräldrar att komma igång med sina barns språkinlärning. Målet är att få föräldrar att prata mer med sina barn.

– Den absolut vanligaste remissorsaken från BVC-kontroller handlar om brister i språkutvecklingen. Det är fler barn som remitteras till logoped än exempelvis till allergiutredningar, säger Maria Ehde Andersson, processledare på Region Halland.

Råd till föräldrar

På kontot @delaspraket finns bilder med olika saker som barnet kan öva på att säga. Där finns även råd till föräldrar som vill hjälpa barnen att komma igång med eller utveckla språkinlärningen.

– Om vi kan få föräldrarna att börja använda lite av sin tid på sociala medier till att stärka sina barns ordförråd är det en jackpot för språkutvecklingen, säger Maria Ehde Andersson.

Projektet sträcker sig över sommaren och kontot har i skrivande stund över 1 300 följare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer