Bilden är tagen när HK Varberg blev klara för kvalspel. Foto: Roland Johansson/Arkiv

HK Varberg vann måstematchen mot Karlskrona

Varberg var tvungna att vinna för att hålla drömmen om Handbollsligan vid liv. Efter seger med 27-24 får de nu en helt avgörande match på bortaplan.

Det var en jämn tillställning i första halvlek där HK Varberg kvitterade i slutsekunderna till 12-12. Sedan fortsatte lagen att följas åt. Men i slutet av matchen ryckte HK Varberg ifrån.

Förutsättningarna inför matchen var enkla. Karlskrona ledde matchserien med 2-1 och Varberg var tvungna att vinna för att tvinga fram en sista och avgörande match.

När Jesper Sivertsson gjorde 27 – 24 när det bara var minuter kvar var det klart.

– Det är en helt fantastisk match. Just upplevelsen med fullsatt Sparkbankshall och vi leverar. Det är liksom ingen som tror på oss mer än klubben själva, säger tränaren Hans Karlsson strax efter slutsignalen.

– Det är fantastiskt kul att vi då presterar när det gäller som mest.