Michael Carlsson, beredskapschef på Laholmsbuktens VA, vet inte exakt vad som har påverkat vattennivåerna. Foto: SVT

”Hög vattenförbrukning i området”

Publicerad

Det var igår som Laholmsbuktens VA upptäckte att nivåerna i ett vattentorn i Halmstad var onormalt låga och gick ut med uppmaningen till boende att spara på vattnet. I dag fortsatte man att leta eventuella läckor i vattensystemet.

Försommaren har knappt inletts – men det första larmet om låga dricksvattennivåer har redan kommit.

– Vi kan inte säga exakt vad som har påverkat. Men det är en hög vattenförbrukning i området och vi misstänker en läcka, säger Michael Carlsson, beredskapschef på Laholmsbuktens VA.

Det var kring områdena Söndrum, Tylösand och längs kusten mot Steninge som dricksvattennivåerna sjönk. De boende ska inte ha påverkas av de låga nivåerna.

”Hushåll med vattnet”

Att vattnet sjönk har ingenting med grundvattennivån i sig att göra. Förra året sjönk grundvattnet till en låg nivå, men i år är grundvattenmagasinen nu fyllda. Trots detta uppmanar Laholmsbuktens VA Halmstaborna att hushålla med vatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.