Polisen utreder ytterligare ett misstänkt mord på Spenshult asylboende. Foto: SVT

Högg boende i ryggen med vasst föremål – misstänkt mordförsök på Spenshult asylboende

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen hamnade två boende på Spenshult asylboende utanför Oskarström i dispyt med varandra. En man i 25-årsåldern ska enligt polisen ha huggit en annan man i ryggen med ett vasst föremål.

Mannen i 20-års åldern blev allvarligt skadad till följd av hugget och vårdas under måndagen på sjukhus. Enligt polisen är han vaken och talbar. 

– Vi har kunnat förhöra honom idag, säger Anna Hammarbäck som är polisens presstalesperson. 

En brottsrubricering om försök till mord har upprättats och mannen i 25-års åldern är misstänkt. Han kunde gripas på en annan plats än på boendet under söndagskvällen. 

Vad händer härnäst i fallet? 

– Vi har inlett en brottsutredning och kommer förhöra eventuella vittnen. Vi kommer också försöka ta reda på motivet bakom brottet, säger Anna Hammarbäck och fortsätter:

– Jag har ingen uppgift om att de kände varandra.

Polisen vill inte gå in på vad det var för vasst föremål som användes. Hallandsposten var först med att rapportera om händelsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Asylsökande ”Maryam”, som egentligen heter egentligen något annat, berättade för SVT 2019 om varför hon kände sig otrygg på Spenshults asylboende. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.