Asylboendet Spenshult. Foto: SVT/Kristian Åkergren

Man knivskuren i buken på Spenshults asylboende

Uppdaterad
Publicerad

Vid tvåtiden natten mot fredagen larmades polis till Spenshults asylboende i Halmstads kommun efter larm om att en person blivit knivskuren. Mannen har förts till sjukhus och en person har gripits misstänkt för försök till dråp alternativt grov misshandel.

Det var klockan 02:05 som larmet inkom. När polispatrull och ambulans kom till platsen påträffades den skadade mannen, som är i 20-årsåldern.

Han ska själv ha meddelat personalen i receptionen om att han blivit knivskuren och fördes därefter till sjukhus. Stickskadan var under ett av hans högra revben.

En kniv säkrad

En man i 30-årsåldern, som också bor på boendet, har gripits misstänkt för försök till dråp alternativt grov misshandel. Men omständigheterna kring händelseförloppet är inte helt klarlagda.

– Målsägande har pekat ut en kniv som är säkrad på plats. Men om det är den det handlar om får fastställas senare, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Ytterligare förhör och teknisk undersökning sker under dagen.

Enligt uppgifter från sjukhuset i Halmstad är mannens skador lindriga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.