Starta klippet för att höra mer Elisabeth Salos initiativ och varför hon gör det. Foto: Godfred Eoitime Ntoah/SVT

Elisabeth i Kvibille: Därför skjutsar jag sommarlovslediga ungdomar till stranden

Publicerad

Somarlovet innebär att många unga är sysslolösa och ibland hittar på mindre genomtänkta saker. Det vill Kvibillebon Elisabeth Salo göra något åt. En början är att hon under fredagen erbjuder ungdomar i byn skjuts till stranden.

– Kan jag bidra med något till vårt lilla samhälle gör jag gärna det, säger hon.

Sommarlovet har bara börjat men i Kvibille utanför Halmstad har det redan varit skadegörelse på flera olika ställen. Det inte är klarlagt om just ungdomar ligger bakom skadegörelsen, men Elisabeth Salo ser ändå en tendens till att beteendet ökar när skolan har uppehåll på sommaren.

– Det är synd att det inte finns något att göra för ungdomar i byn eller möjlighet att ta sig någonstans utan att det kostar pengar, säger Elisabeth Salo.

Även om närmsta strand är omkring 1,5 mil bort menar hon att vägarna är alltför trafikerade för att unga ska kunna ta sig dit med cykel på egen hand.

Starta klippet för att höra mer om initiativet och varför hon gör det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.