Foto: SVT

Hon lämnar sin post som kommunalråd – efter 11 år

Uppdaterad
Publicerad

Efter elva år som kommunalråd i Kungsbacka kommun har liberalernas Ulrika Landergren (L) beslutat att lämna över uppdraget till någon ny vid årskiftet.

– Jag har sen tidigare bestämt mig för att inte kandidera till nästa mandatperiod och känner att partiet behöver mer tid att välja någon som kan bli varm i kläderna för den här typen av uppdrag, säger hon.

I kommunen har hon haft ansvar för bland annat invandrar- och flyktingfrågor, inom gymnasie- och arbetsmarknad samt individ- och familjeomsorg.

”Mottagande av nyanlända något vi är duktiga på”

Ulrika berättar att införandet av den omdiskuterade Trelleborgsmodellen i kommunen och en god kvalité inom gymnasieskolorna är några av de saker hon är mest nöjd med att ha jobbat fram.

– Sen är vårt arbete med mottagandet av nyanlända något vi har varit duktiga på. Även om det har varit svårt att få fram bostäder, så har vi levererat förskola, SFI och en kort resa in i egenförsörjning, säger Ulrika Landergren.

Insjuknade i covid-19

Efter att ha insjuknat i covid-19 och tvingats tillbringa tre dagar på sjukhus med syrgas, fick hon sig en tankeställare.

– Livet kan vara skört ibland och man vill utnyttja den tid som finns. Men att sluta med politiken har legat i planeringsfasen men visst har det fått en att fundera lite mer.

Ulrika Landergren (L) lämnar sin post som kommunalråd vid årsskiftet och sitter kvar som ledamot i kommunfullmäktige mandatperioden ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.