Sara Olsson tog klivet och sa upp sig från sitt heltidsjobb för att starta eget företag, inom en bransch med stenhård konkurrens. Foto: Johanna Holstein

Hon klev ur hamsterhjulet och blev författare: ”Den här har sålts i 50 000 ex”

Uppdaterad
Publicerad

Sara Olsson har gjort det många bara drömmer om att göra: Att bli författare. Hon tog klivet ut, sa upp sig från jobbet och startade ett eget bokförlag när de stora drakarna inte ville ge ut hennes bok. Nu har hon sålt tusentals böcker, släpper ljudböcker, nomineras för priser och bäst av allt – tjänar pengar på drömyrket.

– Jag älskar det här, att skrota runt hemma i myskläder och skriva böcker, säger Sara Olsson och skrattar.

Nu är det några år sedan hon ”släppte sargen” för att leva bokdrömmen på heltid. Målet var hela tiden att bli författare på hundra procent. Men hon visste att det skulle ta ett tag innan hon kom dit:

– Jag började med att korrekturläsa andra författares manus, sen startade jag ett bokförlag där jag gav ut andra böcker och min egen. Men nu så är det bokförlag som ger ut mina böcker, så nu är jag författare på heltid. Precis som målet var hela tiden, säger Sara.

Hör mer om hennes företag i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.