Invigningen av hopptornet lockade mycket folk. Foto: Denny Bengtsson/Arne Mårtensson

Hopptornet i Glänninge sjö invigt: ”Mäktig känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid invigdes hopptornet i Glänninge sjö i Laholm. Hundratals personer befann sig på plats för att se invigningshoppet vid tolvslaget. Gruppen som ligger bakom projektet med att få ha det kvar känner sig mycket nöjda.

– Det är en mäktig känsla. Helt tokigt hur bra uppslutning det har varit, säger Jonas Ozolins.

Det var han, som tillsammans med ett gäng andra personer, drog igång ett initiativ på sociala medier om att ett nytt hopptorn skulle byggas i Glännigen sjö efter att det gamla rivits. Det här var vintern 2017 och med tiden blev den folkliga opinionen allt starkare. Något som gett resultat.

Bilden är tagen strax innan det officiella premiärhoppet. Foto: SVT

Så här 1,5 år senare känner Jonas Ozolins stolthet över den kamp han har varit med och fört.

– Att ha spenderat så mycket tid och engagemang i det här har kännts kul. Samtidigt har det varit en lång och seg process, så det är skönt att det var över, säger Jonas Ozolins till SVT Nyheter Halland.

Premiärhopp av 13-åring

Exakt hur många som befann sig vid sjön under invigningen är oklart, men Jonas och hans kompisar gissar på hundratals. Vid tolvslaget gjordes det officiella premiärhoppet av en 13-årig pojke.

– Därefter såg jag fler som hoppade i vattnet. Samtidigt var det helt knökat med folk på stranden, berättar Jonas Ozolins.

I samband med invigningen pågick ett flertal aktiviteter i närheten som exempelvis tipspromenad, vattenexperiment och grillning.

Det var många besökare på stranden. Foto: Denny Bengtsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.