Arkivbild Foto: SVT

Hotade flaggvakter vid vägarbete – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En 45-årig man blev stoppad av några flaggvakter vid ett vägarbete i Falkenberg förra hösten. Mannen ska då ha blivit arg och hotat att köra över dem med sin bil. Nu åtalas han vid Varbergs tingsrätt misstänkt för bland annat hot och förgripelse mot tjänsteman.

Det var i slutet på oktober 2019 som händelsen inträffade. Ett vägarbete pågick då på Halmstadvägen. När 45-åringen kom körandes blev han stoppad av flaggvakterna som tjänstgjorde där eftersom vägen var avstängd.

Enligt åtalet ska mannen då ha uttalat flera hotelser, bland annat att han skulle döda vakterna och köra över dem med bilen. Han ska även ha spottat på en av vakterna som hämnd för att han inte fick köra vidare.

45-åringen åtalas misstänkt för två fall av hot mot tjänsteman, ett fall av förgripelse mot tjänsteman och ett fall av olaga hot. Han förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.