Foto: Joachim Nywall

Hyllad relationskomedi på turné

Publicerad

Hur håller man kärleken levande i ett långt förhållande där kärleken svalnat? Det reder de folkkära komikerna Thomas Petersson och Annika Andersson ut i sin nya relationsshow ”Minns du mig?” som nu ger sig ut på turné.

– Jag tror det är vanligt att man inte är så noga och att man tar varandra för givet, säger Annika Andersson.

Föreställningen ”Minns du mig?” har spelats ett 50-tal gånger på Lisebergsteatern i Göteborg. På grund av dess popularitet drar pjäsen ut på turné och passerar Halmstad i mars.

”Viktigt att lyssna på varandra”

”Minns du mig?” handlar om ett par som varit gifta i 27 år. Barnen har flyttat ut och livet är bara bekvämt men relationen innehåller inte mer än vänskap. Manuset är skrivet av Sam Bobrick och regisseras av Pär Nymark. De övriga två rollerna spelas av Robin Stegmar, Joanna Eriksson.

Annika Andersson och Thomas Pettersson i teaterföreställningen ”Minns du mig?”. Foto: Joachim Nywall/pressbild ”Minns du mig?”

Thomas Petersson menar att det är lätt att glömma bort de grundläggande sakerna som skapar ett bra förhållande.

– Det är viktigt att lyssna på varandra i ett förhållande. Kommunikation tror jag är väldigt viktigt, säger Thomas Pettersson.

Kritik genom humor

Thomas Petersson från Halmstad är en av Sveriges mest etablerade komiker sedan länge och turnerar med egna shower.

Falkenbergsprofilen Annika Andersson har synts flitigt i både underhållningsprogram och i

Annika Andersson och Thomas Petersson har ofta synts tillsammans i underhållningsprogram som ”Så ska det låta” och ”Time out”. Foto: TT

revyer med Stefan och Christer. Förra året tilldelades hon Falkenbergs kulturpris. Tillsammans tror de att humorn skapar fördelar när det handlar om att ta till sig av relationsproblematik.

– Det är ju en komedi i första hand men vi kan bli ganska allvarliga ibland. Det är skönt med ett förlösande skratt då och då, säger Thomas Petersson.

– Jag tror det kan vara lättare att ta till sig av innehållet som annars kan upplevas som en kritik då det är gjort med humor, säger Annika Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.