Arkivbild. Foto: TT Arkiv

Tomhylsa hittad utanför beskjuten lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

En tomhylsa till ett vapen har hittats i anslutning till den lägenhet i centrala Kungbacka som ska ha beskjutits under natten mot fredagen. Polisen kan i nuläget inte säga vad för vapen den tillhör, men däremot förstärks brottsrubriceringen om mordförsök.

En lägenhet i centrala Kungsbacka spärrades av under dagen då en kvinna upptäckt ett kulhål i väggen inne i sin lägenhet. Tekniker och vapenhundar är på plats och söker av området.

Skickas på undersökning

Vid 13-tiden hittade de en tomhylsa på gräsmattan utanför bostaden.

– Den kommer antingen skickas till Nationellt forensiskt centrum i Linköping eller till Göteborg. Där ska den undersökas, säger Christer Fuxborg, presstalesperson för polisen i region Väst.

Påbörjar dörrknackning

Vad för typ av vapen det rör sig om är för tidigt att säga. Kulan som avfyrades sitter fortfarande kvar i betongväggen. I och med de fynd polisens tekniker har gjort förstärks nu brottsrubriceringen om mordförsök ytterligare.

– Vi har påbörjat dörrknackning i området. Kvinnan i lägenheten säger att hon vaknade av ett ljud vid tre-tiden på natten. Kanske har grannar och andra i närheten också gjort det och reflekterat över saken, säger Christer Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.