Hyltebostäder pudlar – backar om faktura för nedskräpning till hyresgästerna. Foto: SVT

Hyltebostäder pudlar – backar om faktura för nedskräpning

Uppdaterad
Publicerad

Efter att det varit problem med nedskräpning i ett område i Hylte hotade det kommunala bostadsbolaget med bestraffning i form av en faktura på 50 kronor till alla i området om problemen fortsätter. Nu backar Hyltebostäder från uppgifterna.
– Det blev lite olyckligt, säger Charlotta Lindahl på Hyltebostäder.

Enligt Charlotta Lindahl, verkställande funktionär Hyltebostäder (VD), var beslutet att kräva en kollektiv avgift för nedskräpning inte förankrat hos henne.

– Vi har ett stort problem med sophanteringen men det är ju så att man inte får lov att skicka en kollektiv bestraffning. Det är därför vi drar tillbaka det. Det skulle givetvis förankrats hos mig först, säger Charlotta Lindahl.

Kommer ni  att utreda hur det här kunde hända?

– Vi kommer se över våra rutiner.

Hur skulle du själv känna om du fick betala för nedskräpning som du själv inte orsakat?

– Det är klart att man inte tycker det är trevligt. Men jag tror också att det är många hyresgäster här som vet om att det är ett problem och inte heller tycker det är trevligt, säger Charlotta Lindahl.

Resultatet av en frustration

Hon menar att det hela är ett resultat av en frustration som uppstått, bland hennes medarbetare och även hyresgäster, när soporna inte hamnar där de ska.

Men istället för bestraffning ska de nu satsa på information och utbildningsinsatser för att få bukt med nedskräpningen.

– Vi ber om ursäkt för den oro som utskicket skapat. Vi är måna om att skapa trivsamma miljöer kring våra fastigheter, säger Charlotta Lindahl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer