Foto: TT

Idrottens dag ställs in på grund av Knud

Uppdaterad
Publicerad

Det hårda vädret som väntas dra in under fredagseftermiddagen ställer även till det för sportsugna. Idrottens dag i Falkenberg kommer inte bli av i helgen som planerat.

Hallands Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna och Falkenbergs kommun har gemensamt beslutat att ställa in de planerade aktiviteterna på lördag. Beslutet gäller samtliga inomhus- och utomhusaktiviteter som var planerade för Idrottens dag, på Kristineslätt, Falkenbergs IP och Vallarna.

− I det osäkra läget som råder kan vi inte garantera säkerheten för våra besökare och inte heller för funktionärer och deltagande föreningar. Därför har vi beslutat oss för att ställa in, säger Erika Svensson, ungdomschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Falkenberg.

Vill hitta ett nytt datum

Arrangörerna lyfter fram vikten av att röra på sig och tanken med evenemanget är att besökare ska få prova på olika idrotter och få chansen att hitta något som passar. Alltifrån bågskytte till ridsport. I Falkenberg är 30 föreningar involverade i arrangemanget.

− Den uppkomna situationen känns ju givetvis väldigt tråkig. Men jag tror och hoppas att såväl deltagare som besökare förstår att vi måste prioritera säkerheten för alla inblandade i det här läget. Vår ambition är att, i samverkan med föreningarna, hitta ett nytt datum för Idrottens dag, säger Peter Gårdestedt, biträdande distriktsidrottschef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.