På grund av vandaliseringen har alla idrottsaktiviteter i hallen ställs in. Foto: Halmstads kommun

Idrottshall i Oskarström vandaliserad – stora vattenskador

Uppdaterad
Publicerad

Någon tog sig in i Oskarströmshallen och skruvade loss anordningen under en vask och satte igång vattnet. Det orsakade stora vattenskador.

Det var på natten till tisdagen som någon eller några tagit sig in i Oskarströmshallen i Oskarström, Halmstads kommun. De ska sedan ha slagit sönder en toalett och en spegel för att sedan skruva av anordningen under en vask och satt på vattnet. Morgonen därefter var golvet i hallen full med vatten.

– Vi har städat upp nu och sugit upp vattnet. Imorgon kommer det ett företag som ska kolla hur omfattande skador det är, då vet vi hur vi ska göra, säger Per-Åke Jonsson, förvaltare på fastighetskontoret, Halmstads kommun.

Enligt Hallandsposten ska det röra sig om skador för upp till en miljon kronor, men det vågar inte Per-Åke Jonsson säga ännu. Det är oklart hur de tagit sig in, men det finns inga tecken på att någon brutit sig in. En hammare låg kvar på golvet som skulle kunna ha använts för att förstöra toalettstolen och spegeln.

Skolelever utan idrott

Flera föreningar drabbas nu när alla idrottsaktiviteter i hallen ställs in. Eleverna på Esperedsskolan och Österledskolan blir utan idrottsundervisning fram tills årsskiftet.

– Vi får improvisera fram till jullovet och får vänta på ett formellt besked inför vårterminen. De som har gjort det här slår undan benen för oss. Det är väldigt olyckligt och irriterande, säger Stefan Blessenius, rektor på Österledskolan.

Julavslutningen påverkas

Skolan skulle också hållit sin julavslutning i idrottshallen, vilket nu inte är möjligt på grund av skadegörelsen. Därför måste hela avslutningen planeras om, enligt Stefan Blessenius.

– Vi hittar ingen annan lokal och kommer inte kunna ha julavslutning så som vi tänkt oss. När hallen är återställd och det blir nyinvigning så bryter vi schemat och har julshow då, så går våra tankar nu, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.