Raul Fuentes föreläser på Kungsmässan på lördagen. Foto: SVT

Föreläsaren Raul Fuentes ger mentala tips på esportevent

Uppdaterad
Publicerad

Esporteventet KM eSPORT går av stapeln på Kungsmässan i Kungsbacka under fredagen och lördagen. En av föreläsarna är den idrottspsykologiske rådgivaren Raul Fuentes från Högskolan i Halmstad.

Under eventet ges möjlighet att visa vad man går för i spelen Counterstrike och Fortnite. Det kommer även bjudas på en rad föreläsningar inom esport och gaming.

Föreläsningarna handlar bland annat om hur det är att spela datorspel som pensionär och vilka färdigheter man utvecklar genom att spela esport.

Pratar om hur vredesutbrott kan hanteras

Föreläsaren Raul Fuentes pratar under sin föreläsning bland annat om hur världslag i esport har förbättrat sin nivå genom att ha lärt sig tänka rätt, lugna sina nerver och hur man kommer ifrån vredesutbrotten under spel.

– När man är frustrerad eller har prestationsångest leder det många gånger till att man presterar sämre. Genom att hantera de här känslorna så kan man nå upp till den prestation man vill ha, säger han.

I klippet berättar han bland annat varför det är viktigt att kunna hantera frustration och prestationsångest.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.