Halmstads Sead Haksabanovic deppar under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Sirius och Halmstad Foto: Bildbyrån

Ilska i HBK efter ny förlust

Uppdaterad
Publicerad

Det snackas mycket om Siriusstjärnan Kingsley Sarfo. Det borde surras mer om Moses Ogbu.

På söndagen gjorde 26-åringen sitt femte allsvenska mål för säsongen när han inledde Uppsalalagets vändning mot Halmstad (2—1).

Nästjumbon HBK kom till Studenternas IP med endast en seger, sju förluster och tre oavgjorda matcher på de elva första omgångarna.

Tunga siffror men till en början var det svårt att förstå varför Halmstad inte har vunnit sedan premiären hemma mot Östersund den 1 april.

För i första halvlek radade gästerna upp chans efter chans.

18-årige Sead Haksabanovic bjöd på de läckraste skotten men det var veteranen Fredrik Olsson, 32 som inledde målskyttet då han tog emot ett inlägg från Andreas Bengtsson, vände bort en Siriusback och lyfte in 1—0 i 26:e minuten.

Firade med volt

Målet var Olssons tredje på fyra matcher och Halmstadsanfallaren har haft ett par fina veckor sedan han spräckte sin allsvenska nolla i karriären borta mot Häcken den 17 maj.

Olssons personliga ketchupeffekt har dock inte hjälpt Halmstad som har uppenbara problem med att spela i ledning.

Det syntes återigen mot Sirius som lade in en högre växel efter halvtidspausen, sprang sönder gästerna och fick resultat omgående.

Medan en stor del av motståndarnas bevakning riktades mot Kingsley Sarfo fick Moses Ogbu komma helt fri vid första stolpen där nigerianen tog emot ett fint skruvat inlägg som han i 50:e minuten lättade förbi Isak Pettersson i Halmstadsmålet till 1—1.

Siriusanfallaren gjorde comeback efter avstängning och firade målet — som han gärna gör — med en baklängesvolt.

Ny kalldusch

I tredje tilläggsminuten av de fyra som annonserats kom sedan nästa kalldusch för gästande HBK.

Då dök Philip Haglund fram och nickade in 2—1 för ett av skador hårt sargat Sirius.

Vilt jubel hos hemmalaget såklart som nu får en månads lägligt uppehåll att rehabilitera såväl hjärnskakningar som fotskador och diverse skavanker.

På Halmstadsbänken var besvikelsen så stor att man enligt C More slog sönder avbytarbåset.

Uselt såklart men frustrationen är förståelig då man återigen haft ledningen, tappat den och i slutänden alla poängen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.