Förstörelsen efter inbrottet på Röda korset i Falkenberg. Foto: Annette Kirchner

Inbrott på Röda korset i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Natten mellan torsdag och fredag fick Röda korsets secondhand-butik i Falkenberg påhälsning av en inbrottstjuv. Ingen har ännu kunnat gripas. Verksamhetschefen Annette Kirchner är upprörd och ledsen över det inträffade.

– Här gör vi ett jobb där vi försöker överleva och samtidigt hjälpa andra. Det är så tråkigt att någon gör så här, säger Annette Kirchner.

Flera larm i lokalen utlöstes klockan 03.20 och väktare åkte till platsen. Väl där konstaterades att en ruta hade krossats.

Inget stulet

– Man fattade misstanke om att någon var kvar inne i lokalen och tillkallade polis. Väktaren höll koll utanför, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

När poliserna gick in hade hittades ingen tjuv, men det syntes tydligt att någon varit inne i kontorsdelen. Inget verkade dock ha stulits.

Annette Kirchner väcktes klockan 4. Hon uttrycker tacksamhet över att väktare var snabbt på plats efter att larmen utlösts. Men det var ändå för sent.

Tjuven bar mask

– Någon har stökat runt i hela mitt kontor. Lådor har dragits ut. Pärmar och papper ligger huller om biller. Man har gått igenom kassaapparaten, men vi förvarar inga pengar där, säger Annette Kirchner.

Hon har kikat igenom övervakningsfilmen. På den ska man se en person iförd luvtröja med mask för ansiktet.

Enligt polisen finns ingen misstänkt. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.