Åk i god tid, är uppmaningen från Hallandstrafikens kommunikationschef Yasmine Möllerström Henstam inför helgens tågstopp på Västkustbanan i norra Halland. Foto: Hallandstrafiken/ SVT

Inför helgens tågstopp – åk en timme tidigare än vanligt

Publicerad

Förberedelser inför tunnelarbetet i Varberg gör att Västkustbanan stängs av i norra Halland under veckoslutet.

– Åk en timme tidigare om du har en tid att passa, uppmanar Hallandstrafiken.

När det vanligtvis tar en timme mellan Göteborg och Falkenberg med tåg kommer det från fredag till söndag den här veckan att ta ungefär det dubbla.

Alla tågavgång mellan Göteborg och Falkenberg är inställda och ersatta med buss.

Inför tunnelbygget

– Det är det gamla signalsystemet på Varbergs station som ska bytas ut för att förbereda för tunnelbygget och dubbelspåret och då stängs tågtrafiken av från och med natten till fredag, säger Yasmine Möllerström Henstam, Hallandstrafikens kommunikations- och marknadschef.

I södergående riktning blir det ersättningsbuss hela vägen från Göteborg till Halmstad, medan resenärer norrut byter från tåg till buss i Falkenberg.

Åk en timme tidigare

Vad är er uppmaning till resenärer inför veckoslutet?

– Åk i god tid. Om man har en tid att passa, som ett flyg på Kastrup eller anslutande tåg, ska man ta en avgång minst en timme tidigare än annars. Det kan uppstå trafikstockningar för bussarna längs vägen, säger Yasmine Möllerström Henstam på Hallandstrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.