Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klicka på klippet för att se området och hur Peter Söderberg (M) svarar på kritiken som riktats från närboende och Naturskyddsföreningen. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Ingen garanti att Rolfsån inte påverkas av avfallsanläggning

Uppdaterad
Publicerad

Kungsbacka kommun kan inte garantera att förorenat lakvatten inte flyter ner i Rolfsån om en upparbetningsanläggning får godkänt att bedrivas i Forsbergen.

– Så som jag bedömer det personligen så ser jag inte att ett seriöst företag som Swerock, skulle ha intresse av att förgifta Rolfsån, snarare tvärtom. Att lämna garanti, det skulle jag helst gärna vilja göra men som vi vet kan jag inte ens garantera att jag inte får en meteor i skallen, säger miljö och hälsoskyddnämndens ordförande Peter Söderberg (M).

Det är företaget Swerock som ansökt om att få starta en anläggning i Forsbergen för att återvinna och krossa byggavfall som i vissa delar kan vara miljöfarligt. Ett par hundra meter bort från den planerade anläggningen ligger Rolfsån, som klassas som ett Natura 2000-område.

På onsdag, 18 november, beslutar nämnden om anläggningen ska få tillstånd.

Ansökan har fått kritik av Naturskyddsföreningen och närboende som oroar sig för föroreningar och buller. I klippet svarar miljö och hälsoskyddsnämndens ordförande Peter Söderberg (M) på kritiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer