Foto: TT

Ingen överklagan av Deromedomen till HD

Uppdaterad
Publicerad

Advokat Pia Engström Lindgren drar nu tillbaka överklagandet av Deromedomen. Anledningen är att åklagarna inte gör något försök att få domen prövad.

På torsdagen överklagade advokat Pia Engström Lindgren den friande hovrättsdomen mot de två 14-åriga pojkar från Göteborg som misstänktes för att ha mördat en 65-årig man i Derome förra sommaren.

Hon är målsägarbiträde för mannens anhöriga, som ville ha nästan 400.000 kronor i skadestånd.

Deromemordet

Åklagarna väljer att inte överklaga

Nu säger Pia Engström Lindgren till Hallands Nyheter att hon drar tillbaka överklagandet till Högsta domstolen. Anledningen är att åklagarna har valt att inte överklaga.

– Det är inte meningsfullt för målsägandena att försöka driva målet vidare när de inte har åklagarmyndigheten med sig, säger hon till tidningen.

Anhöriga besvikna

Enligt Pia Engström Lindgren är de anhöriga besvikna.

– Det handlar om att försöka reda ut skuldfrågan. De vill veta vem som dödade deras pappa, säger hon till tidningen.

Friades i tingsrätten och hovrätten

De två 14-åriga pojkarna friades i Varbergs tingsrätt för att bevisningen inte räckte för att döma dem för mord. Samtidigt konstaterade tingsrätten att ingen annan än pojkarna kan ha varit inblandade i mordet.

De båda åklagarna Charlotte Österlund och Klas Lundgren valde då att överklaga domen till hovrätten. Men där friades de också. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Deromemordet

Mer i ämnet