Hör Jessica Blume, platsutvecklare på näringslivskontoret i Kungsbacka, om varför damernas semifinal inte visas på storbild. Foto: SVT/TV4

Ingen storbild på Kungsbacka torg när damerna spelar semifinal

Uppdaterad
Publicerad

När herrlandslaget i fotboll tog sig till kvartsfinal förra året visades matchen på Kungsbacka torg. Men på onsdagen, när damlandslaget spelar semifinal, finns ingen storbildsskärm. Se Kungsbackabornas reaktioner i klippet ovan.

Jessica Blume, platsutvecklare på näringslivskontoret i Kungsbacka, menar att det inte är möjligt att visa matcher på storbild utan finansiering från näringslivet.

– Vi hade det uppe för diskussion tidigt i år men vi har inte haft möjlighet. Det ligger ganska mycket finansiering bakom, säger hon.

Kungsbacka

Kungsbackaborna hade däremot en förhoppning om att matchen skulle visas. Inför förra matchen frågade Elisabeth Nords son Henning om de kunde gå och se kvartsfinalen på torget, men de möttes av besvikelse.

– Det har ju faktiskt gått bättre för damerna än för herrarna än så länge, säger Henning Nord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kungsbacka

Mer i ämnet