Mattias Hultin, Laholmsbuktens VA. Foto: SVT

Inget bevattningsförbud i södra Halland trots värmen

Uppdaterad
Publicerad

Dricksvattenförbrukningen ökade kraftigt under värmeböljan förra veckan. Och trots att det ska bli lika varmt till helgen, så anser inte det lokala vattenbolaget att det är dags för bevattningsförbud i Halmstad och Laholm.

Under somrarna i södra Halland är det ofta bevattningsförbud minst någon gång under perioden. Men Laholmsbuktens VA, som är Halmstads och Laholms gemensamma vattenbolag, tycker inte att det är nödvändigt med bevattningsförbud i någon av kommunerna som det ser ut just nu.

Dessutom har perioden med hög dricksvattenförbrukning på senare år sträckt ut sig från några veckor mitt i sommaren till att nu starta redan vid påsk och pågå in på hösten, något som Hallandsposten var först med att rapportera. Det är bland annat en effekt av att många som inte är fastboende i de sydhalländska kommunerna jobbat från sina fritidshus under covid-pandemin.

I inslaget ovan berättar Mattias Hultin på Laholmsbuktens VA om varför man inte inför bevattningsförbud än så länge

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.