Susanne Thorson och Torbjörn Olsson anländer till Guldbaggegalan 2020 på Cirkus. Foto: Pontus Lundahl / TT

Inget Guldbaggeregn över Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Under årets Guldbaggegala på måndagskvällen var ex-falkenbergare nominerade för bland annat bästa film, dokumentär och visuella effekter. Men guldregnet uteblev.

Mikel Cee Karlsson var nominerad i klassen bästa dokumentär för filmen ”Fraemling”. En del scener i filmen är inspelade utanför Falkenberg där Mikel växte upp. Filmen har väckt uppärksamhet. Exempelvis har Ekobrottsmyndigheten offentligt gått ut och tipsat om den. Men någon Guldbagge blev de inte.

Filmen 438 dagar, regisserad av ex-falkenbergaren Jesper Ganslandt, hade hela sex nomineringar – bland annat för bästa film. Även Torbjörn Olsson från Vessigebro var nominerad för bästa visuella effekter i sitt arbete med filmen. Men ingen av dem fick ta emot en Guldbagge.

Däremot vann filmen pris för bästa ljud/ljuddesign och vinnarna Andreas Franck och Fredrik Dalenfjäll passade i tacktalet på att geniförklara regissören Jesper Ganslandt.

I klippet ovan kan du se när kändisarna anländer till Guldbaggegalan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.