Boris Lennerhov, vd för varuhuset Gekås.

Gekås vd: ”Inget har varit i närheten av den här nivån”

Uppdaterad
Publicerad

Flera anställda ska ha legat bakom stölder för tiotusentals kronor på varuhuset Gekås i Ullared. Varuhusets vd säger att han aldrig varit med om något liknande.

Varuhusets vd Boris Lennerhov berättar att det är en kombination av anställda och människor utanför som utfört stölderna. De anställda som varit inblandade ska ha låtit bli att slå in vissa varor i kassan när kumpanen lagt upp dem på kassabandet.

– Man kan konstatera att det är ett mer sofistikerat sätt att stjäla på, säger han.

Ullared

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Nej, inget har varit i närheten av den här nivån, säger Boris Lennerhov.

Fler kameror kan bli aktuellt

Nu kommer företaget titta ytterligare på varuhusets säkerhet.

– Allmänt har vi mycket säkerhet men tyvärr hinner tjuvarna före med nya idéer. Då ökar kraven att vara omsorgsfull vid bland annat rekrytering, att till exempel kolla upp belastningsregister inför känsliga roller, säger Boris Lennerhov.

Det kan även bli aktuellt med fler kameror i varuhuset.

– Det är viktigt med kameror, då kan vi se vad som händer och om produkten har slagits in i kassan, säger Boris Lennerhov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ullared

Mer i ämnet