Hallandspolisen rustar nu för en trafikintensiv helg i Falkenberg. Foto: SVT

Intensiv hjulhelg i Falkenberg

Publicerad

Runt vägarna luktar det avgaser, över huvudena gör flygplan loopar och från veteranbilarnas stereoanläggningar hörs rockabillymusik. Det skulle vara en stor överraskning om dessa ingredienser inte mötte besökarna under helgens stora flyg- och motorfest i Falkenberg.

Stök och fylla väntas

Men tyvärr väntar sig även polisen en hel del stök och fylla. Inte minst i trafiken och under helgkvällarnas cruising. Därför satsas nu på förebyggande åtgärder för att motverka brott och minska ordningsstörningar. Bland annat kommer polisen utnyttja sin möjlighet att direktförverka alkohol och bötfälla personer som dricker på allmän plats i centrum.

Polisen: ”Vi kommer arbeta offensivt”

– Främst vill vi få ner antalet vålds- och skadegörelsebrott. Vi kommer att arbeta offensivt och kommunikativt för att skapa så stor trygghet som möjligt under evenemanget. Så besökarna i Falkenberg får räkna med en del trafikkontroller i helgen, säger lokalpolisområdeschefen i Falkenberg Christer Bartholdsson i ett pressmeddelande.

SVT öppnar arkivskåpet

SVT har besökt Wheels & Wings flera gånger, även då det arrangerades i Varberg. Därför har vi plockat fram lite arkivmaterial som ni nu kan få ta del av här intill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.