Annika Borgelin och Karin Bengtsson från Båstad turism och näringsliv tillsammans med Xisco Lliteras från Milestone Series. Foto: Pekko Svensson/Båstad turism och näringsliv

Internationellt cykelevent till Båstad 2020

Publicerad

Båstad blir värdort för cykelloppet Milestone Series i september 2020. – Det betyder jättemycket. Vi värnar om våra engagemang och självklart betyder detta eventet mycket för Båstad som ort och för näringslivet, säger Annika Borgelin, projektledare Båstad turism och näringsliv.

Att just Båstad skulle bli värdort tillkännagavs under lördagen under en presskonferens som ägde rum under SM i landsvägscykel. På plats fanns Milestone Series tillsammans med representanter från Båstad turism och näringsliv, Svenska cykelförbundet och CK Bure.

-  Vi har strategiskt jobbat för att bli en cykelattraktion och att en internationell arrangör väljer oss, ja det är bara superhäftigt. Det visar att vi är på rätt väg, säger Annika Borgelin, projektledare Båstad turism och näringsliv. 

Fyra cykellopp i Europa

Endagsloppet på landsvägscykel som arrangeras runt om i Europa har under tio år haft över 23 000 deltagare från 60 olika länder. Förutom det nytillkomna loppet i Båstad arrangeras det även i Mallorca, Eifel i Tyskland samt Storbritannien.

Loppen är för såväl amatörer som för mer rutinerade cyklister och som deltagare går det att välja mellan olika långa distanser. Cykelloppet i Båstad är planerad till den 13 september 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.