Bandyungdomar tränar på Sjöaremossen. Foto: Mårthen Backlund

Sjöaremossen får fortsatt stöd av Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Nästa gång fritidsnämnden har möte kommer det beslutas att fortsätta stödja bandyverksamheten i Sjöaremossen. Det skriver Kungsbacka-posten idag. 

Avtalet kommer i stort sett se ut som tidigare skriver tidningen. Protesterna kring Sjöaremossens bandyverksamhet var stora efter att Kungsbacka kommun meddelat att de drar in det stöd de tidigare delat med Varbergs kommun kring is-planen. 

Läs mer: Halländska kommuner oense om Sjöaremossens isbana

Bandyplanen ligger i Varbergs kommun men flera skolklasser och föreningar i Kungsbacka använder sig av planen vilket även gör att verksamheten blir relevant för Kungsbacka kommun. 

Den 23 mars kommer nämnden ha möte. En punkt på dagordningen gäller avtalet med bandyplanen. Enligt Kungsbacka-posten sträcker sig det nya avtalet över tio år och innebär bland annat att Frillesås Bandyklubb kommer ges möjlighet att träna i ishallarna i Varberg och Veddige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.