Jana Nilsson vill komma i kontakt med de personer som stannade vid vägkanten och larmade ambulans. Foto: TT/Privat

Jana Nilsson har hittat sina hjältar

Publicerad

Jana Nilsson från Åsa körde av vägen efter att ha blivit medvetslös. I sociala medier har hon delat en efterlysning efter de personer som stannade och påbörjade livräddande insatser. Till sist hittade hon sina livräddare.

Det var i måndags som Jana Nilsson körde mellan Åsa och Fjärås. Hon började känna sig konstig och sedan minns hon inget mer. I efterhand har hon fått veta att hon blev medvetslös och körde av vägen.

Några personer som, enligt ambulanspersonal, ska ha kört ett fordon som används vid vägarbete, stannade vid vägkanten och larmade ambulans. De lyfte därefter ut Jana ur bilen och skapade fria luftvägar i väntan på sjukvårdspersonal. Under torsdagen blev hon kontaktad av sina hjältar som hon i ett inlägg på sociala medier kallar för ”Henke Hero” och ”Charina Hjältinna”.

– Jag är så tacksam för de här fantastiska människorna. Det får mig att känna tro på mänskligheten, säger Jana Nilsson.

Gjorde efterlysning på sociala medier

Jana klarade sig ur olyckan med ett par knäckta revben, i övrigt är hon oskadd. Nu vill hon tacka de förbipasserande som kan ha räddat hennes liv.

– Jag hoppas att jag får möjligheten att träffa dessa fantastiska och modiga människorna. Jag önskar också att det ska få oss andra att våga mer, säger Jana Nilsson.

Hon gjorde en efterlysning i sociala medier som på torsdagen har delats nästan 500 gånger.

– Jag är helt tagen över spridningen av inlägget, fortsätter hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer