Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När Mikael Nord spanade havsörn på Getterön lyckades han minst sagt ta en häftig bild. Häng med på Naturums guidade tur i klippet. Foto: Mikael Nord/Privat

Jätteintresse för örnspaning på Getterön i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Att skåda örnar på Getterön i Varberg har blivit allt populärare. Till Naturums guidade turer i vinter strömmar folk i alla åldrar som vill se rovfåglarna samlas och få slaktrester. Naturums guide tror sig vet vad som ligger bakom det höga intresset – en postpandemieffekt.

Häng med på örnspaning i klippet ovan – hör Naturums guide om varför han tror att intresset för rovfågeln är så stort just nu.

Bilden ovan är tagen av fågelskådaren Mikael Nord när hans spanade havsörnar på Getterön nu i vinter.

– Det var en havsörn som kom inflygande och de har alltid kråkor efter sig. Här flög den och puttade till örnen. De gillar att jäklas. Men de är också efter havsörnarna för att de vet att det blir mat över när örnen har tagit en gås eller annat. Det är inte ofta man ser sådana bilder, konstaterar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.