Vessigebrobon Johnny Lindgren fick sig en ovanlig syn under tisdagskvällen när han mötte två lodjur på vägen hem. Foto: SVT/Privat

Johnny i Vessigebro fångade lodjuren på bild

Publicerad

Vessigebrobon Johnny Lindgren fick sig en ovanlig syn under tisdagskvällen. Mitt på vägen spatserade två stycken, som han beskriver dem, ”sociala lodjur”.

Det var under en biltur på tisdagskvällen som Johnny Lindgren fick syn på något som gjorde att han hajade till. Till en början trodde han att det rörde sig om två rådjurskid som höll på att korsa vägen.

– De var såpass stora, kanske 50-60 centimeter höga. När jag kom närmare såg jag att det var lodjur. Det var fräckt, säger han.

”Riktigt social”

För knappt en månad sedan såg han ett lodjur i samma område, och misstänker nu att det kan röra sig om samma djur. Johnny Lindgren upplevde dem inte som folkskygga – snarare tvärtom.

– Lodjuret verkade inte ha särskilt bråttom. Han lullade mest omkring innan han försvann ner i diket. Jag ville lysa med bilen för att se honom bättre, och då kom han tillbaka. Han var riktigt social!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.