Tre personer fick föras till sjukhus efter bråket men alla har nu lämnat sjukhuset. Foto: SVT

Jules blev vittne till storbråket i Halmstad: ”Det var brutalt”

Uppdaterad
Publicerad

– Man blev chockad helt enkelt, man ser inte sådant varje dag, skriver Jules som blev vittne till delar av det så kallade storbråk som utspelade sig natten mot söndagen i Halmstad.

Två grupper rök samman i samband med en konsert på en klubblokal i centrala Halmstad i helgen. Under bråket utspelade sig brutala scener, enligt vittnet Jules som SVT Nyheter Halland varit i kontakt med.

Enligt uppgifter till SVT kan uppemot ett 50-tal personer varit inblandade i bråket.

Halmstad

”Kändes som en teater”

Jules berättar att han och en kompis precis hade lämnat en klubb för att gå och äta när de råkade hamna mitt i tumultet.

– Det här var inte ett allmänt bråk. De slog varandra med bälten och stolar. De sparkade på dem som redan låg på marken. Det kändes som att man var med om en teater. Jag gick hem direkt. Jag blev så jävla ledsen, att människor kan göra så mot andra, skriver Jules till SVT.

Boende såg det från fönstret

En boende på Brogatan bevittnade själv bråket från sitt fönster.

– Jag vaknade av ett väldans väsen mitt i natten. Det var ett gäng personer som jagade en ensam kille. Han ramlade och alla sprang fram och skulle misshandla honom. Tack och lov kom tre stora vakter fram och lyckades rädda killen, de ska ha en stor eloge, säger vittnet.

Hur känns det att bevittna nåt sånt här?

Jag blev arg och känner mig otrygg. Som jag sa till min man, jag vågar inte gå ut med hunden på natten. Det är hemskt att man inte ska våga gå ut när det är mörkt, berättar hon.

Fyra är anhållna

Polisen utreder nu händelsen och fyra personer sitter anhållna misstänkta för grov misshandel eller misshandel. Tre personer fick föras till sjukhus efter bråket men alla har nu lämnat sjukhuset.

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till halland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Halmstad

Mer i ämnet