Foto: SVT

Halmstadmusiker hedrar Marie Fredriksson med konsert

Uppdaterad
Publicerad

Halmstadsmusikern Christof Jeppsson hade planerat in en julkonsert till helgen, men efter sorgebeskedet om artisten Marie Fredrikssons bortgång bestämde han sig för att rikta om konserten.

– Hon hade något som väldigt väldigt få har. Det här när man tror på någon när man öppnar truten och sjunger. Det är få som besitter något så genuint, och har en sådan ärlighet att man blir berörd direkt, säger Christof Jeppsson.

I somras var han bland annat förband till Gyllene Tiders avslutningsturné, och nu skulle det alltså blir dags för julkonsert. Men efter Marie Fredrikssons bortgång bestämde han sig för att anordna en hyllningskonsert istället. Tillsammans med ett gäng andra lokala artister kommer Christof Jeppsson framföra både Roxette-låtar och material från Marie Fredrikssons solokarriär.

– Jag vill bara göra något. Det känns så himla angeläget att göra något. Det blir en spontan grej som känns berättigad från hjärtat, säger han och fortsätter:

– Jag är extremt förtjust i Roxette och vad hon har gjort där. Jag har aldrig träffat henne personligen, men vi satt rygg mot rygg en gång på ett gammalt ställe i Halmstad då när jag började gå ut en gång i tiden. Då var hon där, och det var ju spännande, hon var ju världsartist redan då.

Har du någon favoritlåt som du kommer spela?

– Jag har ju mött en del Roxettefans genom åren av olika anledningar, och det var ett väldigt stort fan vars bröllop jag har spelat på. Hon blev väldigt förtjust när jag helt random spelade en önskelåt från henne som heter ”I call your name”. Det är en personlig favorit också, så det är mycket möjligt att det blir den. En av Roxettes bästa låtar någonsin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.