Resan går till Slovenien för den resvana familjen som kommer låta slumpen bestämma vägen dit. Foto: privat/TT

Karin tågluffar med sina barn genom Europa

Uppdaterad
Publicerad

Karin har rest med sina två barn som är sex och nio år gamla sedan de var små. Men det här blir första gången som de tågluffar tillsammans. Resan hem går däremot med flygplan.

– Det är lätt att säga att man ska åka tåg om man har råd och tid. Men det är inte alla som har det, säger Karin Ivarsson.

Bilsemester, charter och båt har varit några av resealternativen för kungsbackabon Karin Ivarsson och hennes två barn. Men nu blir det tågluff för familjen med slutdestination Slovenien.

– Jag är helt övertygad att det går som vilket annat ressätt som helst. Jag får ta det för vad det är eftersom jag har två barn med mig. Vissa dagar blir det längre etapper vissa kortare, säger Karin Ivarsson.

Resrutten går först till Kiel och därefter Hamburg där lillasyster Iris gärna vill se en byggnad från hennes favoritbarnprogram. Sen blir det för familjen att singla slant och se vart resan bär.

Hör Karin Ivarsson och hennes son Adam berätta om resan i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.