Foto: Ringhals

Kärnbränsle för miljarder till Ringhals

Uppdaterad
Publicerad

Ryska, amerikanska och franska bolag kommer i framtiden att leverera kärnbränsle till Ringhals. Vattenfall har ingått avtal om nya affärer med leverantörerna till ett värde av cirka 1,2 miljarder kronor mellan 2018 och 2025.

Affärerna är i linje med Vattenfalls strategi att vara oberoende av enskilda länder och leverantörer, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”För Vattenfall är långsiktigt försörjningsoberoende och affärsmässighet avgörande förutsättningar för kärnkraftens kommersiella villkor och affärerna är ett led i att säkra den produktionskostnad som krävs”, säger Per-Olof Nestenborg, chef Vattenfall kärnbränsle, enligt pressmeddelandet.

Franska Areva, amerikanska Westinghouse och ryska TVEL kommer att leverera kärnbränsle till reaktorer i Ringhals kärnkraftverk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ringhals

Mer i ämnet