Polis undersöker ett område i Halmstad där en person som hittats död i en bäck. Nu har det visat sig att den döde bara var 16 år gammal. En förundersökning gällande mord har inletts. Foto: TT

Kartlägger döda pojkens sista dagar

Uppdaterad
Publicerad

Polisen försöker nu kartlägga vad som hände de sista dagarna i livet för den 16-årige pojke som i lördags hittades död i en bäck i Halmstad.

En fotgängare hittade den döde pojken i en bäck under lördagsmorgonen. Det fanns skador på kroppen, men inledningsvis trodde polisen att det rörde sig om en olyckshändelse.

Efter att kroppen identifierats inleddes en rad förhör med närstående, och sedan dess har har man bytt spår. Nu pågår en mordutredning — men vilken typ av uppgifter som kommit fram i förhör vill polisinformatör Tommy Nyman inte gå in på.

Mordet på Albin

– Vi vill inte göra det av den enkla anledningen att det är rätt många fler som vi vill prata med i ”osmittat” läge, säger han.

Vid lunchtid på måndagen spärrade polisen av platsen där pojken hittades igen. Polisen sökte av med hundar och grova brottsroteln kom för att undersöka platsen.

En rättsmedicinsk undersökning ska göras, men preliminärt utlåtande från rättsläkare väntas inte förrän i slutet av veckan.

Det finns ännu inga misstankar mot någon speciell person. Cirka 15 poliser jobbar med utredningen.

– Vi satsar det vi behöver. Det är på många olika flanker i ett sådant här insamlingsläge som vi är i nu, säger Tommy Nyman.

Polisen har även skannat av nätet och vet att det pratas mycket om det misstänkta mordet och under en presskonferens uppmanade pojkens skola att inte bidraga till ryktesspridning i sociala medier.

Fakta: 16-åringen hittades i vattnet

  • En fotgängare hittade den döde pojken under lördagsmorgonen i en bäck vid ett bostadsområde i Halmstad.
  • Pojken identifierades först senare under dagen sedan det kommit till polisens kännedom att pojken var saknad.
  • Det fanns skador på kroppen, men inledningsvis trodde polisen ändå att det handlade om ett olycksfall.
  • Efter förhör med närstående inledde polisen en mordutredning.

Källa: Hallandspolisen (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Albin

Mer i ämnet