Georgia Ferris (KD) ordförande i kultur- fritid, och tekniknämnden i Falkenberg lämnar vid årsskiftet politiken efter 12 år. Foto: SVT

KD-profil lämnar politiken för möbelbranschen i Nya Zeeland

Uppdaterad
Publicerad

Efter 12 år som politiker i Falkenbergs kommun lämnar nu Kristdemokraten Georgia Ferris sina politiska uppdrag och Falkenberg för möbelbranschen i Nya Zeeland.

Som ordförande i kultur-, fritids och tekniknämnden har Georgia Ferris (KD) bland annat fått igenom förslag som P-skiva i kommunens parkeringshus.

– P-skivorna och de minskade barngrupperna i skolan är jag väldigt stolt över att ha varit med och fått igenom.

Ställde upp på listan

Flytten för Georgia, hennes man och hennes tre barn blir av först i början av nästa år när hennes nuvarande politiska uppdrag har avslutats.

– Min mans hemlängtan och mandatskiftet gjorde att vi kände att vi måste flytta nu, annars får vi vänta i fyra år till. Det är med skräckblandad förtjusning vi gör det här, säger hon till SVT Nyheter Halland.

Annorlunda valresultat hade kunnat påverka

Varför valde du att ställa upp på listan om du hade planer att flytta?

– Det var först under sommaren som vi bestämde oss för att ansöka om uppehållstillstånd. Vi visste inte att det skulle gå så fort. Om valresultatet hade sett annorlunda ut hade det kunnat påverka beslutet. Sen är Kristdemokraterna ett parti och jag är bara ett namn, väljarna kommer få den politik de röstat på oavsett.

Varför just möbelbranschen?

– Det var det jag jobbade med innan jag började med politiken och något jag trivts väldigt bra med. Det här blir en 40-års kris med råge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.