Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Georgia Ferris (KD) är ordförande i kultur-, fritids och tekniknämnden på Falkenbergs kommun. Hon är en av de som varit drivande i att gratis p-skiva ska börja användas i centrum. Foto: SVT

P-skivan ersätter p-avgiften i p-hus

Publicerad

I sommar införs gratis parkering med p-skiva i parkeringshuset i Falkenbergs centrum. Ambitionen är ett permanent införande av p-skiva i de centrala delarna med start år 2020.

– I dag kostar det tio kronor i timmen att parkera här i parkeringshuset. Det tycker många med mig är för dyrt, Säger Georgia Ferris (KD), som är en av de politiker som drivit införandet av P-skiva i Falkenberg.

Under juli, augusti och september kommer p-skivan att testas just i parkeringshuset.

– Det här blir som ett pilotprojekt. Målsättningen är att ta bort parkeringsavgiften i hela centrala Falkenberg och istället ersätta med gratis p-skiva framöver, säger Georgia Ferris (KD).

Huruvida p-skivan blir permanent återstår att se. I höst lämnas utredningen till budgetberedningen.

I klippet ovan berättar Georiga Ferris vad hon tror Falkenberg har att vinna på att inför p-skiva.

SVT rapporterade · Gratis parkering i centrum – bra eller dåligt?

13.55
Under juli, augusti och september kommer P-skiva att testas i ett parkeringshus i Falkenbergs centrum. Tycker du att skattepengar ska gå åt gratis parkering?
14.06
De som kör bil får själva betala!
15.31
Nej! Tycker inte skattepengarna ska gå till gratis parkering. Fler kommer säkert ta bilen också. Ett steg i fel riktning!
15.32
Kommunen kommer att förlora 4 mkr per år i minskade intäkter som tas från vård, omsorg och skola. Finns mycket viktigare saker än gratis parkering
16.04
Ska Falkenbergs innerstad överleva konkurrensen mot Varberg, kungsmässan och Hallarna som alla har gratis parkering måste detta göras. Bra förslag!
16.59
Bästa som hänt på länge i Falkenberg
18.56
Hur länge är det tänkt att man skall få stå på Kronan med P-skivan? Två timmar eller hela dagen?
Två timmar.
19.39
Det behöver vara gratis. Varför sks parkering kosta pengar medans det är gratis att köra?
19.49
Varför ska bilister betala mer för vård och omsorg än andra ?
19.50
Så undrar jag om frågeställningen. Det är väl inga skattepengar som går till gratis parkering. I Varberg är det gratis parkering, alltså inga skattepengar har då hellet tagits för "betslning". Skattepengar har ju redan i första skedet "norpats" ur invånarnas plånböcker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer