Claes Bertil Claesson är en av Centerpartiets ledamöter i kultur-, fritid- och tekniknämnden i Falkenbergs kommun. Foto: TT/SVT

Oppositionen vill ha kvar parkeringsintäkterna

Publicerad

Samtliga partier inom Framtid Falkenberg, det vill säga S, MP, L och KD, har varit drivande i frågan om att ersätta parkeringsavgifterna med p-skiva i centrum. Men de möts av motstånd, både från Moderaterna och Centerpartiet.

– Vi vill hellre prioritera vård, omsorg och skola i kommunen istället för att ta väck intäkterna från parkeringarna, säger Claes Bertil Claesson, ledamot för Centerpartiet i kultur-, fritid- och tekniknämnden.

Han tillägger att p-skivan inte är svaret på hur man ska locka fler besökare till Falkenberg. Att bara göra det i ett parkeringshus ställer sig också kritisk till.

Ogillar hanteringen

– Det blir förvirrande för besökare. Om man nu ska införa p-skiva ska man göra det överallt samtidigt. Men vi är som sagt emot det här och har reserverat oss mot beslutet, säger Claes Bertil Claesson (C).

Vidare tycker han också att själva hanteringen av ärendet är anmärkningsvärd.

– Vi fick underlaget på sista nämndsmötet, och fick inte ta del av det tidigare. På sittande möte skulle vi alltså fatta beslut, vilket jag tror aldrig tidigare har hänt. Den hanteringen gillar vi inte, säger Claes Bertil Claesson (C).

I klippet delar han med sig av sina åsikter om införandet av p-skivan i Falkenberg.

SVT rapporterade · Gratis parkering i centrum – bra eller dåligt?

13.55
Under juli, augusti och september kommer P-skiva att testas i ett parkeringshus i Falkenbergs centrum. Tycker du att skattepengar ska gå åt gratis parkering?
14.06
De som kör bil får själva betala!
15.31
Nej! Tycker inte skattepengarna ska gå till gratis parkering. Fler kommer säkert ta bilen också. Ett steg i fel riktning!
15.32
Kommunen kommer att förlora 4 mkr per år i minskade intäkter som tas från vård, omsorg och skola. Finns mycket viktigare saker än gratis parkering
16.04
Ska Falkenbergs innerstad överleva konkurrensen mot Varberg, kungsmässan och Hallarna som alla har gratis parkering måste detta göras. Bra förslag!
16.59
Bästa som hänt på länge i Falkenberg
18.56
Hur länge är det tänkt att man skall få stå på Kronan med P-skivan? Två timmar eller hela dagen?
Två timmar.
19.39
Det behöver vara gratis. Varför sks parkering kosta pengar medans det är gratis att köra?
19.49
Varför ska bilister betala mer för vård och omsorg än andra ?
19.50
Så undrar jag om frågeställningen. Det är väl inga skattepengar som går till gratis parkering. I Varberg är det gratis parkering, alltså inga skattepengar har då hellet tagits för "betslning". Skattepengar har ju redan i första skedet "norpats" ur invånarnas plånböcker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer