Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Claes Bertil Claesson är en av Centerpartiets ledamöter i kultur-, fritid- och tekniknämnden i Falkenbergs kommun. Foto: TT/SVT

Oppositionen vill ha kvar parkeringsintäkterna

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga partier inom Framtid Falkenberg, det vill säga S, MP, L och KD, har varit drivande i frågan om att ersätta parkeringsavgifterna med p-skiva i centrum. Men de möts av motstånd, både från Moderaterna och Centerpartiet.

– Vi vill hellre prioritera vård, omsorg och skola i kommunen istället för att ta väck intäkterna från parkeringarna, säger Claes Bertil Claesson, ledamot för Centerpartiet i kultur-, fritid- och tekniknämnden.

Han tillägger att p-skivan inte är svaret på hur man ska locka fler besökare till Falkenberg. Att bara göra det i ett parkeringshus ställer sig också kritisk till.

Ogillar hanteringen

– Det blir förvirrande för besökare. Om man nu ska införa p-skiva ska man göra det överallt samtidigt. Men vi är som sagt emot det här och har reserverat oss mot beslutet, säger Claes Bertil Claesson (C).

Vidare tycker han också att själva hanteringen av ärendet är anmärkningsvärd.

– Vi fick underlaget på sista nämndsmötet, och fick inte ta del av det tidigare. På sittande möte skulle vi alltså fatta beslut, vilket jag tror aldrig tidigare har hänt. Den hanteringen gillar vi inte, säger Claes Bertil Claesson (C).

I klippet delar han med sig av sina åsikter om införandet av p-skivan i Falkenberg.

SVT rapporterade · Gratis parkering i centrum – bra eller dåligt?

Inläggen kunde inte hämtas
Prova att ladda om sidan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer