Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det har tagit Kjell Runemyr fem hela helger att sätta upp alla lampor. Eftersom han har gjort det i snart 30 år och dessutom jobbar med bland annat ljusuppsättning är han rutinerad. Foto: SVT/Kristian Åkergren

Kjell lyser upp Långaryd med 200 000 lampor

Uppdaterad
Publicerad

En som verkligen laddar upp inför jul är Kjell Runemyr i Långaryd, Hylte kommun. Sedan 1991 har han dekorerat sitt hus och sin tomt med lampor. Antalet ligger i år på nästan 200 000 stycken.

– Vad kan jag säga? Jag älskar jul och ljus. Det sprider värme. Folk som passerar säger att det liknar ett pepparkakshus och blir glada, säger Kjell Runemyr, som sysslar med ljusuppsättning även i jobbet.

Den första advent varje år vrider han på störmbrytaren. Händelsen brukar locka stor publik och i samband med det bjuder Kjell och hans fru på glögg.

– Det har kommit att bli en av Hylte kommuns största sevärdheter under vinterhalvåret, säger Kjell Runemyr.

Efter att SVT hade lämnat hans hem satte han upp ytterligare några tusen lampor då han tyckte att det inte var tillräckligt.

I klippet ser du ett reportage från hans superdekorerade hus och tomt.

Kjells hus sett från vägen. Foto: SVT/Kristian Åkergren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.