• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under en presskonferens på tisdagen meddelade Framtid Hylte att de fortsätter att styra men i minoritet. På bilden ses Fredrik Engberg (L) Lisa Mogren (V), Ronny Löfquist (S) och Tommy Edenholm (KV) Foto: SVT

Framtid Hylte bildar underlag för minoritetsstyre

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna, Liberalerna, Kommunens Väl och Vänsterpartiet går tillsammans ihop för att bilda minoritetsstyre. Det innebär att Sverigedemokraterna lämnas helt utanför då partiet inte heller ingår i oppositionens valtekniska samarbete.

Ronny Löfquist (S) är besviken på att Framtid Hylte misslyckades med att få ihop ett majoritetsstyre i kommunen.

– Det behövs en stabilitet för en kommuns utveckling så klart att jag tycker det är synd att vi inte nådde dit, säger det socialdemokratiska kommunalrådet.

Valet 2022 Halland

Även Lisa Mogren (V) ser utmaningarna men blickar också positivt framåt på koalitionens möjligheter att bedriva politik.

– Jag tänker att vi kommer att kunna utveckla Hylte även framåt men vi kommer behöva ha mer samarbete med oppositionen och jobba på ett annat sätt för att bedriva vår politik

I klippet hör du hur Ronny Löfquist (S), kommunalråd, ser på att misslyckas med att få ihop ett minoritetsstyre samt hur Vänsterpartiets Lisa Mogen ser på koalitionens utmaningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet