Klicka på klippet för att höra förundersökningsledaren Sonja Seligmann berätta om de nya uppgifterna. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Misstänkt för knivhugg efter omkörning släpps på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 35-årsåldern som anhölls misstänkt för att ha knivhuggit en person i halsen efter en dispyt om en omkörning har släppts på fri fot då misstankarna har försvagats.

Det var på lördagseftermiddagen som polisen larmades om det misstänka mordförsöket. Det ska ha inträffat på väg 153 mellan Ätran och Fegen i Falkenbergs kommun. Det hela ska röra sig om en dispyt de två männen ska ha haft om en omkörning.

Mannen i 35-årsåldern, som misstänks ha huggit den andra mannen i halsen med en kniv, greps senare på kvällen i Stockholm, och anhölls.

Under måndagkvällen släpptes mannen då misstankarna mot honom har försvagats. Han är dock fortfarande misstänkt för mordförsök. 35-åringen hävdar att den man som stickskadades hade aktiv del i bråket som uppstod.

– Hans uppgifter om att målsäganden har tagit en mer aktiv del av det här bråket styrks av ett vittnesmål. Ett vittne som fanns i samma bil som den misstänkte, säger förundersökningsledare Sonja Seligmann.

Målsäganden misstänks för misshandel

20-åringen, som är hemmahörande i Kalmar län, vårdades för knivskadorna på Varbergs sjukhus men har nu lämnat sjukhuset. Även han misstänks nu för brott då han ska ha misshandlat den man som ska ha knivhuggit honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.