Långa köer över Slottsbron i Halmstad. Foto: Rickard Widgren/SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Köer i centrala Halmstad på grund av asfaltering

Publicerad

I helgen påbörjades arbetet med att asfaltera Slottsbron i centrala Halmstad. Inte helt oväntat har det här skapat viss köbildning i stan.

Under tisdagsförmiddagen var det köer på cirka femhundra meter mellan Victoriagatan och Slottsgatan. Framkomligheten är betydligt sämre än normalt.

Kommunen har satt upp skyltar för att informera trafikanterna om vad som pågår men också för att uppmana dem att ta andra vägar.

Asfalteringen beräknas vara klar på torsdag.

Direktrapport · Prata med oss om trafiken i Halland

09.32
Jag tycker att det är helt fel att ersätta den vegetariska maten med en högre andel kött! Vi behöver lära våra barn och ungdomar att äta mer grönt, inte mindre. Studier visar att äter man mer grönt så minskar riskerna för att drabbas välfärdssjukdomar.
13.18
Mycket bra initiativ, hoppas fler kommuner följer efter!
16.07
Vegetarianer/veganer kommer inte att äta kött från djur i alla fall. Det kommer bara att leda till att de barnen får det svårare med skoldagen. Barnen ska inte straffas för att bönderna har någon svacka. Skärpning! Veg kan i princip alla äta!
10.23
Det är lite märkligt att en mycket stor mängd maträtter ska få en egen klassificering utifrån en enda ingrediens som de INTE innehåller. Mat är mat. Olika rätter innehåller olika ingredienser. Svårare än så är det inte.
08.49
Självklart, bättre med svensk, nej förlåt närslaktat kött än bönor och vegetarisk från sydamerika som skickats med båt till oss, låt säg att det är ca 10 000 sjömil och ett container fartyg drar ca 400L / sjömil då blir det alltså 4 000 000L diesel för lite bönor. Istället kunde vi ätit kött ifrån vår lokala bonde som kör med en ford transporter som drar ca 1,2L / milen som blir max 5 L för runt 100kg kött som vi får på tallriken, även nyslaktat vem vill ha unkna bönor på tallriken? Vill bara nämna att jag absolut inte är emot vegetarisk mat i skolan bara det att det kanske inte alltid är så mycket bättre!
08.49
Det är väl bättre att servera mat som barnen vill äta! Man måste ju ta hänsyn till vad som äts och inte servera den mat som ingen äter för att det blir billigast.
21.07
Självklart är det rätt. Närproducerat svenskt kött är en bra produkt. Vegetarisk mat där vissa delar är konstgjorda och fabrikstillverkade är inte miljövänligt. Det är oxå självklart att vi stöttar
Svenska bönder så vi kan få mat om det blir kris .
21.03
Jag jobbar sjävl med mjölk och kött produktion men hur ska vi gör om vi inte kan slakta våra djur. Jag tycker Laholm kommun gör helt rätt. För jag tycker att vi ska satsa på när odlat.För hur miljövänligt är det att vi ska importera all vegetarisk mat tex soja.
För jag tror nog inte att barnen och alla andra vill vara utan smör, mjölk,grädde och kött.
För jag tror att det är nog inte många som förstår hur jobbig denna sommaren har varit
20.53
Klart vi skall hjälpa våra bönder. Det serveras ändå grönsaksbuffé till kötträtterna. De flesta barn vet idag att man behöver äta grönt också, även om de får mer kött en period. Det borde även Livsmedelsverket förstå. (Själv äter jag bara svenskt kött, sedan många år tillbaka.)
20.50
Barn behöver näring för att prestera och kött av bra kvalitet är bra tycker jag. Om Sverige vill ha bra arbetskraft i framtiden och friska människor som kan betala våra pensioner snåla inte med barnen. Vegetarisk kan dom välja som vuxna. Dessutom blir köttet lagad mat som innehåller grönsaker med, inte bara rent haburgarkött. Stödja bönderna är bara positivt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer