Foto: TT

Komikern vinner Falkenbergs kulturpris

Uppdaterad
Publicerad

Annika Andersson. Så stavas årets vinnare av Falkenbergs kulturpris som delats ut sedan 1966.

Under onsdagen presenterade Falkenbergs kommun vem som är årets mottagare av kommunens kulturpris. Och 2017 går det till en falkenbergare som roat både hallänningarna och resten av svenska folket i många år – Annika Andersson.

Hon debuterade på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg 1996 och spelade på samma scen så sent som i somras. Men hon är lika känd, om inte kändare, för sin medverkan i folkkära program som Parlamentet och Time Out.

Vallgren och Christensson – tidigare vinnare

Det är den 52:e gången som Falkenbergs kommun delar ut kulturpriset och sedan tidigare har namn som Emmi Christensson och Carl Johan Vallgren vunnit priset.

Samtidigt presenterades årets vinnare av kommunens idrottspris och miljöpris. Idrottspriset går till den 14-årige tennistalangen Kevin Chahoud och miljöpriset till svampkonsulenten Alice Berglund.

Priserna delas ut under kommunfullmäktiges sammanträde den 19 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.