Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Ätran och hör kommundirektören om varför Falkenbergs kommun inte längre vil driva fiskräknaren i Herting. Foto: Peter Osterberger/SVT & fiskdata.se

Kommunchefen Lars Fröding om fiskräknaren i Hertingforsen: Lägg pengar där de hör hemma

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Falkenbergs kommun bedömer att laxräknaren inte kostar några stora pengar, så bör inte kommunen fortsätta driva den.

– Pengarna ska landa där de hör hemma, säger kommundirektören Lars Fröding.

Med 70 000 visningar så långt i år är fiskräknaren i Hertingforsen i Ätran, Falkenbergs kommun, populär. Sportfiskare kritiserar nu att Falkenbergs kommun drar sig ur finansieringen.

Fiskräknaren anses även vara viktig ur miljö och forskningssynpunkt, enligt Sveriges lantbruksuniversitet och Havs- och vattenmyndigheten, i och med att den bevakar beståndet av rödlistade arter, såsom laxen.

Kommundirektören Lars Fröding håller med om att räknaren behövs, men tycker inte längre det är kommunens ansvar att stå för pengarna.

I klippet ovan förklarar kommundirektören Lars Fröding varför Falkenbergs kommun vill dra sig ur ansvaret för fiskräknaren i Hertingforsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.