Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för godbitar från den nya och gamla säsonger. Magnus Thomson berättar också om hur komiker- och kommungubberollen samspelar. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Kommungubbe i Varberg gör humorprogram på SVT: ”Alla måste titta”

Uppdaterad
Publicerad

I sju år har Magnus Thomson varit destinationsutvecklare på Varbergs kommun. Men han är tidigare känd som komiker i Varanteatern. Den senaste tiden har han varit både och.

– Kommunal gubbe och komiker det är ju rätt roligt i sig, säger han och medger att rollerna går lite in i varandra.

Med start 1997 sändes humorklassikern Varan-TV i två säsonger. En tredje var på gång men SVT, som äger rättigheterna, satte då stopp.

Drygt 20 år senare kommer det ändå sex nya avsnitt på kanalen. I samband med att humorgruppen själv lyckats samla in rekordsumman 5,4 miljoner på Kickstarter, till nya inspelningar, fick SVT återigen upp ögonen.

Exklusiv produktion

Dessutom spelades ytterligare en produktion in parallellt under sommaren som endast är tillgänglig för de som bidragit till kampanjen.

– Det är typiskt oss men i modern skrud, säger Magnus Thomson.

Varan-TV: Stories har premiär på SVT 8 april.

Starta klippet för godbitar från den nya säsongen och gamla säsonger. Magnus Thomson berättar också om hur komiker- och kommungubberollen samspelar.

Varanteatern

Humorgruppen Varanteatern bildades i Lund 1992 när medlemmarna Anders Andersson, Fredrik Ljungberg, Jonas Sykfont, Magnus Thomson, Olof Wallberg, David Wiberg och Fredrik Åkerman fortfarande gick i gymnasiet.

Gruppen fick sitt stora genomslag när de, tillsammans med SVT, skapade tv-programmet Varan-tv vars sketcher direkt blev populära. Men av olika anledningar valde SVT att inte ge gruppen en tredje säsong – förrän 20 år senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.