Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Roland Norrman (M) tycker attRickard Mortenlinds uttalande är olyckligt. Klicka på klippet för att höra varför. Foto: SVT

Kommunrådet: Olyckligt uttalandet om skolskjuts på landsbygden

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens vice ordförande i Laholm, Roland Norrman (M), reagerar på utbildningschefens uttalande där han ifrågasätter domstolens beslut och menar att har man valt att bosätta sig på landsbygden får man ta sitt ansvar som vårdnadshavare.   

5-åriga Hailey Sturesson nekades fått rätt till skolskjuts av Laholms kommun, beslutet överklagades och en domstol bedömde att Hailey Sturesson ska få rätt till skolskjuts.

Trots det står Laholms utbildningschef Richard Mortenlind fast vid bedömningen att vägen är tillräckligt säker. Han säger också att människor som bosätter sig på landsbygden får ta ett vårdnadsansvar utifrån att man väljer att bosätta sig där.

Kommunstyrelsens vice ordförande i Laholm, Roland Norrman (M), menar att uttalandet är olyckligt och att kommunen måste värna om sina invånare på landsbyggden.

– De som bor på landet ska vi försöka göra vad vi kan för att underlätta så att de kan bo på landet för vi vill att att folk ska bo på landet, säger Roland Norrman (M).

Kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist (C) har däremot inga synpunkter på utbildningschefens utttalande.

– Jag har pratat med Richard Mortenlind och fått en förklaring på hur han menade. Och det är ju så att avsett var du bor, tätort eller ute på landet, så har vårdnadshavaren ett ansvar, säger Erling Cronqvist till SVT Nyheter Halland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skolvägar i Halland

Mer i ämnet